Effektiv träning med kajakpaddling

Effektiv träning med kajakpaddling

Att vara ute i naturen är en av svenskarnas favoritvanor, speciellt på sommaren. Med tanke på den vackra natur vi har i vårt land är det inte speciellt förvånande. Det är avkopplande och fungerar för många som ett sätt att få ned vardagsstressen. En aktivitet som växt fram är kajakpaddling, där det finns gott om vackra platser att se från vattnet.

Kajakpaddling är inte bara ett fantastiskt sätt att komma ut och se vår vackra natur. Det är också en extremt effektiv träningsform för den som vill hålla igång kroppen. I en artikel i Expressen uppger man att det kan bränna så mycket som upp till 400 kalorier i timmen bara genom att paddla kajak. Detta tack vare att du under längre perioder rör dig konstant genom ditt paddlande, och med rätt teknik aktiverar du core, armar och axlar på ett effektivt sätt. För många som har ett stillasittande och statiskt arbete under dagarna, kan detta vara en perfekt träningsform för att motverka detta.

Genom att paddla kajak underhåller du både det fysiska och det psykiska. Att träna och att göra det ute i naturen är enligt Folkhälsomyndigheten något som kan främja både fysisk och psykisk hälsa till exempel minskad stress och ökad kognitiv förmåga.

Många kan dock uppleva en svårighet med att ha en stor kajak förvarat någonstans om man inte bor direkt vid vattnet. Som tur är finns det smidiga lösningar för detta, som underlättar utövandet av sporten. Genom att köpa en uppblåsbar kajak kan du enkelt förvara den bättre än den ordinarie varianten. Med en elektrisk pump som både tömmer och fyller kajaken med luft går det snabbt. Istället för att behöva slänga på kajaken uppe på taket på bilen, kan du bara tömma den på luft och packa ihop den.

Genom att ta fram denna typ av produkt har man också fått en större möjlighet att sprida denna fantastiska och effektiva sport till fler människor.

Kommentarer är stängda.